Pasta med ingefær og kamskjell

20 minutter + 1 time til marinering
Antall porsjoner: 6.

Ingredienser
Marinade:
6 ss soyasaus
6 ss vann
1 dl sake
4 ss sukker
2 ss finhakket ingefær
0,50 ts finhakket chilipepper
1 ss maisenna

600 g rensede kamskjell
400 g brokkoli i små biter
500 g pasta (spagetti eller tagliatelle)
1 ss olivenolje
2 stk paprika i strimler
trespyd

Det asiatiske kjøkken har stor innflytelse på dagens pastaretter. Både smaken og lukten av denne retten gjør den mest kresne sulten.

Ha alle ingrediensene til marinaden i en liten kjele. (Chilipepper kan sløyfes). Varm marinaden. Rør hele tiden slik at maisennaen ikke klumper seg. La marinaden avkjøles. Hell halvparten av marinaden i en bolle. Tilsett kamskjellene.

La kamskjellene ligge i marinaden i romtemperatur i 1 time.

Kok brokkolien i ca 1 minutt. Skyll brokkolien i kaldt vann.

Tre kamskjellene på trespidd. Pensle kamskjellene med marinade.

Stek kamskjellene i ca 3 minutter på hver side.

Kok pastaen i en kjele med godt saltet vann. Sil av vannet.

Varm oljen i en kjele. Fres paprika, brokkoli, pasta og resten av marinaden i oljen. Bland grønnsakene godt.

Fordel pastablandingen på tallerkener. Legg to trespidd med kamskjell på hver tallerken.

Vintips
Ingefær og kamskjell går godt sammen, om man ikke bruker for mye ingefær. Vinene til denne retten kan godt ha litt restsødme. Halvtørr Riesling fra Tyskland er et meget bra valg. Chardonnay fra den nye verden, f.eks. Australia, fungerer også bra.

© kalgraff.no